Web Analytics Made Easy - Statcounter

بالاترین مقام مسئول در سازمان تأمین اجتماعی، سه روز پیش به صورت وبیناری با مدیران این سازمان، اعلام کرد که ناپایداری منابع نقدی همچنان ابر چالش سازمان تأمین اجتماعی است و برای عبور از این شرایط بغرنج از مدیران خواست که راهکارهای تحولی ارائه بدهند.

روزنامه ایران: بر پایه اصل 29 قانون اساسی، برخورداری از تأمین اجتماعی از نظر بازنشستگی ، بیکاری، پیری، از کارافتادگی، بی‌سرپرستی، در راه‌ ماندگی، حوادث و سوانح و نیاز به خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبت‌های پزشکی به صورت بیمه وغیره، حقی است همگانی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این‌رو دولت مکلّف است طبق قوانین از محل درآمدهای عمومی و درآمدهای حاصل از مشارکت مردم، خدمات و حمایت‌های مالی فوق را برای یکایک افراد کشور تأمین کند. بنابراین ایجاد رفاه و عدالت همواره از مهم‌ترین اهداف سیاست‌های کلان کشور بوده است و یکی از این مؤلفه‌ها گسترش بیمه‌های اجتماعی است، چرا که  پوشش بیمه‌ای یکی از شاخص‌های توسعه یافتگی محسوب می‌شود.به همین خاطر نیز برنامه گسترش و تعمیم بیمه آحاد جامعه از جمله بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد، زنان، دانشجویان از چند سال پیش بخصوص از نیمه دوم سال 1400 یعنی آغاز به کار دولت سیزدهم  در دستور کار سازمان تأمین اجتماعی قرار گرفته است.به همین دلیل است که مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی کشور از هدفگذاری این سازمان برای افزایش پوشش بیمه‌ای به یک میلیون بیمه شده در طرح فراگیر خانوارهای ایرانی خبرداده که زنان خانه‌دار را نیز شامل خواهد شد.

بیمه زنان خانه‌دار تأمین اجتماعی نیز یکی از همین بیمه‌هاست. این بیمه مخصوص زنان خانه‌دار در رده‌های سنی مختلف است. همانطور که می‌دانید بانوان خانه‌دار در گذر زمان به انواع و اقسام بیماری‌ها و حوادث دچار می‌شوند. پس داشتن بیمه تأمین اجتماعی زنان خانه‌دار برای آنها اهمیت ویژ‌ه‌ای دارد.
نکته حائز اهمیت این است که در کشور ما داده‌های آماری مرتبط با شاخص‌های عمده بازار کار بخصوص در مؤلفه نرخ بیکاری حکایت از حضور چند برابری مردان در بازارکار نسبت به مردان دارد، به این معنی که حتی زنان به عنوان اقشار دانش‌آموخته، دارای مهارت و تجربیات مرتبط با اشتغال در مقایسه با مردان شانس بالایی برای حضور در فرصت‌های شغلی در شرایط برابر ندارند و به عبارتی فرصت‌ها در این زمینه نابرابر است. 


راهکارهای تأمین منابع پایدار
اینجاست که تأمین نقدینگی برای این گروه‌ها وهمچنین اهداف تعیین شده سازمان تأمین اجتماعی به علت ناپایداری منابع نقدی معضل اصلی محسوب می‌شود. میرهاشم موسوی، مدیرعامل تأمین اجتماعی با اذعان به این مسأله، از مدیران سازمان می‌خواهد راهکار ارائه بدهند، چرا که یکی از اهداف سازمان و از همه مهم‌تر یکی از سیاست‌های کلان دولت سیزدهم عدالت و رفاه اجتماعی و افزایش چتر بیمه‌ای است.
موسوی در سخنانی در جمع مدیران دراین‌باره گفته که باید برای عبور از این شرایط به دنبال راهکارهای تحولی باشیم و بتوانیم با مواجهه صحیح در حوزه‌های مختلف، اهداف سازمانی در زمینه تأمین منابع لازم برای ایفای تعهدات را محقق کنیم. رسالت دولت تحت پوشش قرار دادن 50 درصد از جمعیت کشور است ومتناسب با این مسئولیت سنگین، باید با تأمین منابع، تعهدات و تکالیف قانونی را در قبال جامعه تحت پوشش بخوبی ایفا کند. سازمان باید پاسخگوی نیاز جامعه تحت پوشش در حوزه مأموریت خود باشد و برای توسعه خدمات در بخش‌های مختلف، ساز و کارهای لازم را مدیریت کند.
کارشناسان اقتصادی با تأیید حرف‌های مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی مبنی بر راهکارهایی برای پایداری منابع نقد‌شوندگی تأمین اجتماعی، از دولت و مسئولان می‌خواهند که به دو مسأله اساسی در این باره توجه لازم را داشته باشند.
اینکه برای برخورداری از بیمه زنان خانه‌دار و دانشجویان در نظر گرفته شده ۲ درصد حق بیمه از سوی دولت و مابقی از سوی بیمه‌شده پرداخت می‌شود، نکته مثبتی است، اما نمی‌تواند منابع مالی پایدار را برای آنها تضمین کند.
«علیرضا حیدری»، کارشناس مسائل اجتماعی و رفاهی در گفت‌وگو با خبرنگار روزنامه «ایران» می‌گوید: این ۲ درصد را قبلاً هم برای بیمه مشاغل آزاد داشته‌ایم که برای زنان خانه‌دار هم برقرار شده است، اما دولت و سازمان تأمین اجتماعی باید مشاغل غیر رسمی را نیز بر اساس اصل 29 قانون اساس تحت پوششش بیمه‌ای قرار دهند؛مسأله‌ای که مدیرعامل تأمین اجتماعی نیز به آن اذعان کرده است. اما چگونه می‌‌توان منابع را به نقدشوندگی تبدیل کرد، موضوعی که علت تأخیر در پرداخت دستمزد بازنشستگان شد و سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز چند روز پیش به آن اعتراف کرد.


گفته‌های کارشناسان
تا اینجا مشخص شد که سازمان تأمین اجتماعی و دولت بر رسالت خود مبنی بر افزایش چتر بیمه‌ای مردم و اقشار مختلف جامعه تأکید دارند اما معضل در نقد شوندگی است. «علیرضا حیدری»، کارشناس رفاه اجتماعی در این باره معتقد است که منشأ پایداری دولت تعهدات بلندمدت است؛ به عبارتی او معتقد است که سازمان تأمین اجتماعی دارایی‌ها و منابع پایدار مناسب دارد اما قدرت نقدشوندگی را ندارد و توپ را به زمین سازمان برنامه و بودجه کشور می‌‌اندازد. به گفته این کارشناس اقتصادی، سازمان برنامه منابع را به صورت ریالی در اختیار تأمین اجتماعی قرار نمی‌دهد در حالی که این یک تکلیف اصلی است که هم در قالب برنامه پنج ساله و هم در چهارچوب بودجه‌های سنواتی لحاظ شده است. به عبارتی، تبدیل دارایی به وجه نقد به قول مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی از ابر چالش‌های این سازمان است، که نمی‌تواند دارایی‌های خود را بفروشد. لذا در این زمینه باید دولت با همگرایی بین سازمان برنامه و وزارت رفاه یک سیاستگذاری منظم و مدون را تدوین کند. شاید یکی از راهکارهایی که مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی از مدیران زیرمجموعه‌اش خواسته همین باشد. وی ایجاد ارزش افزوده را از دیگر راهکارهای پایداری منابع سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد و طرح تحول سلامت ر ا در این باره مثال زد.


به هر حال، آنچه سازمان تأمین اجتماعی با آن دست به گریبان است مسأله نقد شوندگی منابع آن است که باعث شده در مسیر رسالت خود که همان گسترش چتر بیمه‌ای است دچار ابر چالش شود. به نظر می‌رسد راه‌حل این ابرچالش از مسیر خیابان بهارستان که سازمان برنامه در آن واقع است می‌گذرد. از طرفی به گفته «علیرضا حیدری» کاشناس اقتصادی، دولت برنامه‌های متنوعی برای افزایش درآمد پایدار و نقدشوندگی سازمان تأمین اجتماعی دارد.

انتهای پیام/

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سازمان تأمین اجتماعی سازمان برنامه زنان خانه دار تحت پوشش بیمه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۰۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق ۱۳۵ درصدی تعهدات اشتغالزایی در مهاباد

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ کیوان گلابی آذر دبیر اجرایی خانه کارگر شهرستان مهاباد در مراسم تجلیل از کارگران تلاشگر این شهرستان گفت: سه هزار و ۷۹۲ اشتغال پارسال در مهاباد ثبت‌ شد درحالیکه تعهد اشتغال، دو هزار و ۸۱۰ نفر بود و این  یعنی ۱۳۵ درصد تعهدات اشتغالزایی، محقق شده است.

مسئول کانون کارگران بازنشسته و مستمری بگیران تأمین اجتماعی شهرستان مهابادهم در این مراسم گفت:مهمترین درخواست کارگران بهبود معیشت کارگران و اجرای ماده 96 قانون تأمین اجتماعی است که هم در مجلس شورای اسلامی و هم در شورای نگهبان تصویب شده است.

رحیم عسگری ساوجبلاغی افزود: بر اساس این قانون به تأمین اجتماعی اجازه داده شده است که سالانه حداقل یک بار نسبت به ترمیم حقوق بازنشتگان با توجه به تورم اقدام شود.

فرماندار ویژه شهرستان مهاباد هم در این مراسم با اشاره به نقش خطیر کارگران در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور گفت: حمایت از کارگران و توجه به دغدغه های این قشر مولد موجب رونق و بهره وری در حوزه تولید خواهد شد.

عباسی افزود: هر اندازه بتوان وضعیت خدمات رفاهی و معیشت کارگران را تقویت کرد می توان به پیشرفت کشور و توسعه در حوزه های مختلف امیدوارتر بود.

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان مهاباد هم گفت: در سال گذشته یکهزار و 200 مورد بازرسی از واحدهای کارگری انجام شد تا موارد خطرزایی که احتمال دارد جان کارگران را  به مخاطره اندازد  بررسی شود.

پیروتی افزود: هر میزان سرمایه گذاری ها روی منابع انسانی در جوامع بیشتر باشد، به همان میزان قادرخواهند بود در توسعه اقتصادی، اشتغال آفرینی و رونق تولید اثربخش باشد.

وی، با بیان اینکه تاکنون 400 نفر از کارگران مقرری بگیر بیمه بیکاری در شهرستان هستند، افزود: یکی از برنامه های اولویت دار در سالجاری، بحث رصد و نظارت بر صدور احکام طبق طرح طبقه بندی مشاغل است  ضمن اینکه ما از کارفرمایان تقاضا داریم که لیست بیمه کارفرماها را بر اساس اشل و کار واقعی که انجام می دهند،تنظیم کنند.

خالد عزیزیان، رئیس هیئت مدیریه کارگران ساختمان هم در این مراسم گفت: انجمن کارگران ساختمانی سه هزارو 500 نفر عضو فعال دارد که ما توانسته ایم در این انجمن کارگرانی را که نیازمند پروانه اشتغال بودند ثبت نام و این افراد را به سازمان فنی حرفه ای معرفی کنیم تا بتوانند پروانه اشتغال دریافت کنند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • تصویب افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی | حقوق حداقل‌بگیران چند درصد افزایش می یابد؟
  • ویدیو/ خبر خوش دولت برای بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • نام‌نویسی افراد تحت تکفل بیمه‌شدگان تامین اجتماعی «غیرحضوری» شد
  • بهادری جهرمی: افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی تصویب شد
  • تصویب افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • بهادری جهرمی: حقوق حداقل بگیران بازنشستگان تأمین اجتماعی ۳۵ درصد افزایش یافت
  • فراهم شدن امکان نامنویسی غیرحضوری افراد تبعی بیمه‌شده و مستمری‌بگیر اصلی
  • بازنشستگی ۵۵۲ مددجوی کمیته امداد بوشهر با پرداخت ۱۰ سال بیمه
  • تحقق ۱۳۵ درصدی تعهدات اشتغالزایی در مهاباد
  • خبر جدید سازمان تامین اجتماعی درباره افزایش مستمری بازنشستگان/ حقوق‌ها قرار است چه تغییری کند؟